SOLVED

same emoji in different subject line not rendering

Go to solution
Khyra
Level 2

same emoji in different subject line not rendering

Hi,

 

I'm wondering if someone could explain why the literal same emoji is displaying in one of my emails but not the other? I copy pasted the exact same Q-encoded symbol from here, yet my SLs are behaving differently.

Screenshot 2023-01-09 at 3.53.51 PM.png

Screenshot 2023-01-09 at 3.54.17 PM.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Jasbir_Kaur
Level 4

Re: same emoji in different subject line not rendering

Hi @Khyra,

 

This code is working fine, please try again and let me know if you are still facing any issue.

 

Jusqu=?UTF-8?Q?=E2=80=99?==?UTF-8?Q?=C3=A0?= 40 % sur les forfaits et plus =?UTF-8?Q?=F0=9F=92=B8?=

 

View solution in original post

8 REPLIES 8
SanfordWhiteman
Level 10 - Community Moderator

Re: same emoji in different subject line not rendering

Most likely because you have another character in the second Subject line that also needs to be Q-encoded. If you show the entire Subjects here I can help.

Khyra
Level 2

Re: same emoji in different subject line not rendering

Hi Sanford,

Here are the exact subject lines as they are posted in Marketo:

- Up to 40% off packages and more =?UTF-8?Q?=F0=9F=92=B8?=

- Jusqu=?UTF-8?Q?=E2=80=99?==?UTF-8?Q?=C3=A0?= 40 % sur les forfaits et plus =?UTF-8?Q?=F0=9F=92=B8?=

 

The second one is a French subject line with special characters that need to be Q encoded...I wonder if that's what's at play here?

 

Looking forward to hearing back!

 

SanfordWhiteman
Level 10 - Community Moderator

Re: same emoji in different subject line not rendering

Well, the first one as pasted here on the community only has one non-ASCII character, the emoji. And that's the one that isn't working, correct?

 

I'm going to DM you a debugging address, to which I'd like you to send each email. Then I can inspect the source closely.

 

CS2_Marketing2
Level 1

Re: same emoji in different subject line not rendering

Hi, was there any update for the issue above? Im seeing the same thing happen.

SanfordWhiteman
Level 10 - Community Moderator

Re: same emoji in different subject line not rendering

I'll send you the same debugging address.

Jasbir_Kaur
Level 4

Re: same emoji in different subject line not rendering

Hi @Khyra,

 

If it's not fixed yet, could you please let me know the emoji image what you want to show here so that, I can check the correct encoded code because the 2nd subject line working like as below for me?

 

Jasbir_Kaur_0-1673429666357.png

 

Thanks!

Jasbir

Khyra
Level 2

Re: same emoji in different subject line not rendering

Hi Jasbir,

 

I removed the emojis from the SLs as I really needed to move forward with the email send but I'm curious about what you find so here's the requested info:

emoji: 💸

q code generated from this URL  : =?UTF-8?Q?=F0=9F=92=B8?=

 

Did you q encode the special characters? I have to in Marketo

 

Jasbir_Kaur
Level 4

Re: same emoji in different subject line not rendering

Hi @Khyra,

 

This code is working fine, please try again and let me know if you are still facing any issue.

 

Jusqu=?UTF-8?Q?=E2=80=99?==?UTF-8?Q?=C3=A0?= 40 % sur les forfaits et plus =?UTF-8?Q?=F0=9F=92=B8?=