SOLVED

Re: leadCapture

Go to solution
Anonymous
Not applicable

leadCapture

Why does leadCapture not work for me anymore?

i have always built custom forms and posted to leadCapture. But for some reason, it does not work with my new instance at my new company.

http://XXX.codenvy.com/index.php/leadCapture/save
Tags (1)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Calvin_Lam
Level 4

Re: leadCapture

All new instances after Forms 2 rollout do not show Forms 1 capabilty by default.  Forms 2 should do everything you need to do plus more.  Perhaps, this API article will help - http://developers.marketo.com/documentation/websites/forms-2-0/

What are you trying to accomplish?

View solution in original post

11 REPLIES 11
Calvin_Lam
Level 4

Re: leadCapture

If you are using Forms 2.0, you should use the Embed Code instead of constructing the form from scratch on your page
Anonymous
Not applicable

Re: leadCapture

@Calvin

But Forms 2.0 is still very far behind from what I can construct myself as a developer. It is a lot nicer than the old form builder though. Can anyone maybe tell me why leadCapture/save is not working for my new instance, but still works for my old instance?
Anonymous
Not applicable

Re: leadCapture

All new instances after Forms 2 rollout do not show Forms 1 capabilty by default.  Forms 2 should do everything you need to do plus more.  Perhaps, this API article will help - http://developers.marketo.com/documentation/websites/forms-2-0/

What are you trying to accomplish?

Calvin_Lam
Level 4

Re: leadCapture

All new instances after Forms 2 rollout do not show Forms 1 capabilty by default.  Forms 2 should do everything you need to do plus more.  Perhaps, this API article will help - http://developers.marketo.com/documentation/websites/forms-2-0/

What are you trying to accomplish?

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

Re: leadCapture

Yes . Awesome!

Haven't had time to play yet, but based on a quick view, this is what I was looking for. 

The old way, leadCapture  would take PHP posts from forms. The new way takes JSON post based on what I have seen. Which is how I typically make forms now anyways. Using Jquery's functions such as the documented ones on the link you provided. I think with this, I can run all the operations I need to and send the data to an outside backend processor if need be. 

I will do some testing this evening with it. Thanks for the link, it's good to see Marketo Development headed in a good direction and keeping up with the times. I need to buy your developers a beer.

🙂
Anonymous
Not applicable

Re: leadCapture

I played for about 2 hours today - another 2 hours to building forms that can do what I need. 

Womp womp...

I finally got what I needed it to so but still was very difficult. The forms 2.0 don't have a callback for successful load.

I had to do a setTimeOut which isn't ideal but covers the second or two it takes for the form to pop into the web page. Would their be a reason why I can't post to http://app-ab05.marketo.com/index.php/leadCapture/save2 - it would be nice to know what I need to post to this. I have tried posting JSON to it, but get a weird error about my account ID.
Calvin_Lam
Level 4

Re: leadCapture

You can attach an event handler to window.onload and that should work fine without using setTimeOut

We are trying to get away from posting directly to our web page and manage this functionaltiy through our API.

Also, when you embed a form 2 on to a marketo landing page, is the form action really "http://app-ab05.marketo.com/index.php/leadCapture/save2"?  Make sure you use the form action specified in that landing page

If it still doesn't work, can you embed a simple form to a landing page and post your link here?


Calvin_Lam
Level 4

Re: leadCapture

This tool might also be helpful - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tamper-data/

Basically, after you put a form on a Marketo landing page, try to tamper the form post and it should list all the input needed.
Anonymous
Not applicable

Re: leadCapture

I have been using Google Dev Tools in Chrome and under Network, I can see most of this, I still had auth problems. 

I will try again.