SOLVED

Creating URL link from image in email - Help!

Go to solution
Anonymous
Not applicable

Creating URL link from image in email - Help!

I am a new user and have been trying for 2 hours to insert an image in an email and then create a link to a URL, but it is not working so I am doing something very wrong.
  • I am in the email editor
  • I have inserted an image that I uploaded to the Design Studio
  • I have sent a test email and the image shows up fine
  • I click on the image and click on the link icon as I would normally do with plain text
  • I paste in the URL, but the dialog simply clears itself once I click the Insert button
Tags (1)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Kenny_Elkington
Marketo Employee

Re: Creating URL link from image in email - Help!

Hi Michael,

Are you using Chrome?  If so, this is a known bug with the link editor.  You can take one of two paths for this.  Edit the HTML of the section and wrap the image in an anchor: <a href="http://www.example.com><img .../></a>  You can also use Firefox and the link editor should work properly.

View solution in original post

4 REPLIES 4
Kenny_Elkington
Marketo Employee

Re: Creating URL link from image in email - Help!

Hi Michael,

Are you using Chrome?  If so, this is a known bug with the link editor.  You can take one of two paths for this.  Edit the HTML of the section and wrap the image in an anchor: <a href="http://www.example.com><img .../></a>  You can also use Firefox and the link editor should work properly.

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

Re: Creating URL link from image in email - Help!

Is there an extra or missing quote there?  Sorry, I haven't done HTML in about 17 years.
Anonymous
Not applicable

Re: Creating URL link from image in email - Help!

Tried Safari with no luck and tried wrapping it with the anchors with and without quotes in both and still same problem.  Ugh, thank you for your help though, I do appreciate it.
Anonymous
Not applicable

Re: Creating URL link from image in email - Help!

Holy SH!T, just for the hello of it I downloaded and installed Firefox and it worked!!!

You are my hero Kenny E!