font changes to bold when deploying to Outlook

font changes to bold when deploying to Outlook

We're having a problem when deploying to Outlook as the font changes within a section. Some of the font looks bolded, other characters remain the same. We've tried to change the code in the template but nothing is working. Has anyone else found this and how did you fix it?

2 REPLIES 2

Re: font changes to bold when deploying to Outlook

Brenda, without seeing the code within the template and a screenshot of the email text that you are looking to fix, it will be difficult for us to assist you.

What I am thinking is that at the specific <td> row that you have the text in, there is a notation of font-weight: bold or font-weight: 700. In either case, you would have to over-ride it at the individual text level using !important.

For instance:

<span style="font-weight: normal !important; font-family: Arial, sans-serif; color:#000000;">YOUR TEXT HERE</span>

I am solely making an assumption without seeing any code, but please do send the code.

Level 6

Re: font changes to bold when deploying to Outlook

Are you using custom fonts? That could be causing this issue as well. Here's a link to "web safe fonts" that you can expect to display the same across the inbox universe: CSS Web Safe Fonts

If you're not using a Web Safe font there's a pretty good chance that it'll get substituted, even though you'll be able to see it in the Marketo editor (b/c you're viewing it in a browser) and in a few of the more modern email clients.