Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

Hey Everyone

I am wondering if anyone else is experiencing the same problem as me as not being able to send test emails?

Any help or suggestions would be great thanks

6 REPLIES 6
Level 6 - Champion

Re: Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

You can check with your IT department to make sure that all Marketo IP addresses are whitelisted. Sometimes this same issue happens to me where sample emails get delayed for quite some time. Can you send a live version to yourself to test the email?

Highlighted
Level 10 - Champion Alumni

Re: Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

A few other things to check:

  • Is there a subject line?
  • Did you include a valid "unsubscribe" link in the footer?
  • Are the from/reply-to emails valid?
Highlighted
Level 5 - Champion

Re: Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

Adding onto what Dan said, I often run into this issue if I'm using an email token in the From/ReplyTo email and my test record doesn't have that information associated with it. One way to work around this is to choose a Lead record that you know has that field and send the test using their information.

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

If using tokens, i'd check those first.

Highlighted
Level 4 - Champion Alumni

Re: Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

+1 on both subject line and tokens!

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Test Emails Not Sending! Any Suggestions?

Hey Guys
It was actually an internal issue with Marketo itself and the support team fixed it! Thanks for the answers though ill note these