SOLVED

Special characters showing as Question mark in First Name token

Go to solution
Highlighted

Special characters showing as Question mark in First Name token

When am trying to insert a token first name Estimando/a {{lead.First Name:default=Sir?madam}}, in Spanish, danish etc. if the name contains a special character, it display as question mark when I execute the email.


Example if the first name is:
René


In the email I get as:

pastedImage_0.png

Please help.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Level 10 - Champion Alumni

Re: Special characters showing as Question mark in First Name token

That appears to be a database error. Please review your upload process to ensure UTF8 or UTF16 to fix those character issues.

Also make sure your email html is coded correctly.

View solution in original post

4 REPLIES 4
Highlighted
Level 10 - Champion Alumni

Re: Special characters showing as Question mark in First Name token

That appears to be a database error. Please review your upload process to ensure UTF8 or UTF16 to fix those character issues.

Also make sure your email html is coded correctly.

View solution in original post

Highlighted

Re: Special characters showing as Question mark in First Name token

Thank you so much Josh!! The UTF8 trick worked

Highlighted
Level 1

Re: Special characters showing as Question mark in First Name token

Hi Josh,

I have the issue with special character showing as a question mark in social share url, for twitter. How do we fix that?

Highlighted
Level 10 - Community Moderator

Re: Special characters showing as Question mark in First Name token

You'll need to be more specific about what "special character" (kind of a vague term because it includes high Latin-1 and not-at-all-Latin characters) you're referring to, including the exact HTML in use.