SOLVED

Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

Go to solution
Anonymous
Not applicable

Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

Has anyone else experienced images not showing up in Preview after upgrading to Email Editor 2.0?

We use text tokens for our images and while they never showed up in Edit mode, they always showed up in Preview mode until we upgraded to 2.0. Now, the only time they show is when we send a test. Great that happens for the end customer, but for our marketing managers, it's a bit of a hassle. I have tried adjusting the code to require the full URL in the token [i.e., src="{{my.email-banner}}"] as well as having it just need everything after the http:// [i.e., src="http://{{my.email-banner}}"]. I even thought maybe it didn't like the dash in my token name, but that didn't change anything. Anyone else experiencing the same issue and/or know how to resolve?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Justin_Cooperm2
Level 10

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

Check the release notes!

https://docs.marketo.com/display/DOCS/Release+Notes%3A+Summer+

Token Support in Image Elements

Tokens can now be used in the “External URL” area of the insert image experience! If you’ve specified images with {{my.tokens}}, you can now reference these tokens within Email Editor 2.0. Note that the image will still appear broken in the Email Editor 2.0 canvas. But, you will see them rendered within Preview and Send Sample before sending out your email.

As of this release, images with tokens will now show up in previewer. Try it out. Should already work for Greg (he is in London data center) and should work for everyone else by Friday evening.

Justin

View solution in original post

21 REPLIES 21
Jim_Thao7
Level 8

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

same - images are not showing

Anonymous
Not applicable

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

Images that are set as tokens will not show in preview mode unless you choose a user to view.  Choose view by list or view by lead to see the images load.

Anonymous
Not applicable

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

That does not resolve my issue.

Anonymous
Not applicable

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

Jamie, would you recommend I contact support as I tried your method of choosing view by lead and still did not see the images in Preview mode?

Jim_Thao7
Level 8

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

IMO, you should.  Hopefully this is not the new expected behavior.

Grégoire_Miche2
Level 10

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

Hi Joshua,

Do the images render correctly in you email client if you send yourself a sample or the real email?

Are these images stored in your Marketo Design studio or elsewhere?

Justin Cooperman​,

Can this be linked to the same pod config issue that we had on our instance in June?

-Greg

Anonymous
Not applicable

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

They do render correctly in email client as well when I send myself a sample or real email. The images are stored in the Marketo Design studio.

Justin_Cooperm2
Level 10

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

Check the release notes!

https://docs.marketo.com/display/DOCS/Release+Notes%3A+Summer+

Token Support in Image Elements

Tokens can now be used in the “External URL” area of the insert image experience! If you’ve specified images with {{my.tokens}}, you can now reference these tokens within Email Editor 2.0. Note that the image will still appear broken in the Email Editor 2.0 canvas. But, you will see them rendered within Preview and Send Sample before sending out your email.

As of this release, images with tokens will now show up in previewer. Try it out. Should already work for Greg (he is in London data center) and should work for everyone else by Friday evening.

Justin

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

Re: Images not showing up in Preview via tokens (Email Editor 2.0)

What if we are using tokens in our own custom templates? Will those start showing up in the previewer after the release on Friday?