Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Hi,

I was wondering if anyone is having troubles with the new forms on IE10? Some people in my company can see the forms and others can't even after clearing their cache.

Is anyone else having the same troubles?

Bec
Tags (1)
13 REPLIES 13
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Hi Bec,

Have you given support a call about this issue?

Thanks,
Cheryl
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Hi Cheryl,

Thanks for the response.

I have received a response from support however, the issues is that it isn't working on a non-marketo page and the test they ran to verify if it worked was on a marketo landing page therefore comparing apples with oranges. The response was that nothing was wrong and that this is not an issue, but since some users cannot register or fill out a form it is an issue. They mentioned that others have not complained, though just because others haven't picked it up yet as the forms are still new, it doesn't mean there isn't an issues. I spoke to an internal developer and this is what they think the issue is: 

When marketo forms are being embedded they place the labels inside input elements using the placeholder attribute.  For example:
<input type="text" placeholder="First Name" ... />
This is known to have issues with ie9, and so labels are not appearing for IE9 users:

http://stackoverflow.com/questions/6366021/placeholder-in-ie9


Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Bec

Highlighted
Level 10 - Champion Alumni

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

We've had issues when using Form 2.0 when IE10/IE11 are running in compatibility mode.  Once disabled, the forms behaved as expected.  Obviously this isn't something you can ask your visitors to do, but it may help to identify what is causing this issue.
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Thanks Dan, that was my thoughts too as I can replicate the issue when I turn mine to compatibility mode.

Image demonstration below:
0EM50000000RYrC.jpg

0EM50000000RYrH.jpg
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Hi Cheryl,

Are you able to let me know if there are any solutions to this issue?

Thanks,
Bec
Highlighted

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

same issues with me - but in IE 9
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Hey Bec,

I'll try to track down the case you opened on this.  There was some confusion around IE support that might have caused some runarounds on a few support cases.

If you haven't heard back on this yet, I'll circle back on the thread when I have more info.

Thanks,

Jason
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

Btw - Bec, if you could provide a link to the form in question, that'd be very helpful.

Thanks!
Highlighted
Level 1

Re: Form 2.0 fields don't appear on some instances of IE10

I found the line-height and text size was adjusted on my landing page. I had success using this code:

 

@media all and (-ms-high-contrast: none), (-ms-high-contrast: active) {

.mktoForm input[type=date], .mktoForm input[type=email], .mktoForm input[type=number], .mktoForm input[type=tel], .mktoForm input[type=text], .mktoForm input[type=url], .mktoForm select.mktoField, .mktoForm input[type=date], .mktoForm input[type=email], .mktoForm input[type=number], .mktoForm input[type=tel], .mktoForm input[type=text], .mktoForm input[type=url], .mktoForm select.mktoField {
  font-size: 1.3em!important; 
  line-height:0.5em!important
}

}