SOLVED

Email scripting lexical error

Go to solution
Highlighted
Level 6

Email scripting lexical error

Hi guys

I'm struggling with an email script and I'm hoping that someone can help me debug. It seems pretty straightforward...or so I thought!

I've replaced our domain and the field name with placeholders, but otherwise this is how the script appears:

#set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/Australia-600x350.jpg")

#if(${lead.fieldname} == "Australia")

    #set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/Australia-600x350.jpg")

#elseif(${lead.fieldname} == "Burgundy")

    #set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/Burgundy-600x350.jpg")

#elseif(${lead.fieldname} == "Costa Rica")

    #set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/Costa-Rica-600x350.jpg")

#elseif(${lead.fieldname} == "India")

#set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/India-600x350.jpg")

#elseif(${lead.fieldname} == "Japan")

#set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/Japan-600x350.jpg")

#elseif(${lead.fieldname} == "Namibia")

#set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/Namibia-600x350.jpg")

#elseif(${lead.fieldname} == "Peru")

  #set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/Peru-600x350.jpg")

#elseif(${lead.fieldname} == "USA")

  #set($HeaderImageURL = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/USA-600x350.jpg")

#else

#end

$HeaderImageURL

The email script token is called "{{my.Header_Image}}". In the HTML itself, the image looks like this:

<img src="http://{{my.Header_Image}}" width="600" border="0"  class="deviceWidth" style="display:block;border-width:0;-ms-interpolation-mode:bicubic;"/>

I don't even get an error when I send a sample email, or a live deployment. The email soft bounces, and I get this error in the activity log:

System send failure: Velocity transform failed: ; The nested exception is: <cntrl char>org.apache.velocity.exception.ParseErrorException: Lexical error, Encountered: " " (160), after : "" at *unset*[line 279, column 40]

I know that's referring to the Velocity script, but I can't see the error in my code. Any ideas?

Thanks, Phil

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Level 10 - Community Moderator

Re: Email scripting lexical error

Suspect you have an extra whitespace (charCode 160) character somewhere in there. It probably didn't transfer to the forum post, though.

I would do it like this anyway, easier to maintain (you probably knew I was going to do this!):

#set( $HeaderImageURLs = {

  "Australia" : "Australia-600x350.jpg",

  "Burgundy" : "Burgundy-600x350.jpg",

  "Costa Rica" : "Costa-Rica-600x350.jpg",

  "India" : "India-600x350.jpg",

  "Japan" : "Japan-600x350.jpg",

  "Namibia" : "Namibia-600x350.jpg",

  "Peru" : "Peru-600x350.jpg",

  "USA" : "USA-600x350.jpg",

  "*" : "Australia-600x350.jpg"

} )

#set( $HeaderPath = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/" )

#set( $HeaderImageURL = $HeaderImageURLs["*"] )

#set( $HeaderImageURL = $HeaderImageURLs[$lead.fieldname] )

${HeaderPath}${HeaderImageURL}

View solution in original post

3 REPLIES 3
Level 10 - Community Moderator

Re: Email scripting lexical error

Suspect you have an extra whitespace (charCode 160) character somewhere in there. It probably didn't transfer to the forum post, though.

I would do it like this anyway, easier to maintain (you probably knew I was going to do this!):

#set( $HeaderImageURLs = {

  "Australia" : "Australia-600x350.jpg",

  "Burgundy" : "Burgundy-600x350.jpg",

  "Costa Rica" : "Costa-Rica-600x350.jpg",

  "India" : "India-600x350.jpg",

  "Japan" : "Japan-600x350.jpg",

  "Namibia" : "Namibia-600x350.jpg",

  "Peru" : "Peru-600x350.jpg",

  "USA" : "USA-600x350.jpg",

  "*" : "Australia-600x350.jpg"

} )

#set( $HeaderPath = "letsgo.brand/rs/110-AIL-152/images/" )

#set( $HeaderImageURL = $HeaderImageURLs["*"] )

#set( $HeaderImageURL = $HeaderImageURLs[$lead.fieldname] )

${HeaderPath}${HeaderImageURL}

View solution in original post

Highlighted
Level 6

Re: Email scripting lexical error

Thanks so much! Works like a charm.

Still unsure why it didn't work the first time, but yours is much more elegant.

Thanks!

Highlighted

Re: Email scripting lexical error

Just wanted to mention that this "extra whitespace" remark was also the solution to a related email script problem I had. Thanks Sanford Whiteman!