Associate Web Activity api - response 400 bad request from marketo

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Associate Web Activity api - response 400 bad request from marketo

To associate web activity we are generating access_token and lead id using Marketo rest API and using below code to associate web activity.

<?php

echo $url = 'https://xxxxxx.mktorest.com/rest/v1/leads/xxxxx/associate.json?access_token=xxxxx-xxxx-xxxxxxxx-xx:x...

$ch = curl_init($url);

curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);

curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);

curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array('accept: application/json', 'Content-Type: application/json'));

curl_setopt($ch, CURLINFO_HEADER_OUT, true);

$response = curl_exec($ch);

$information = curl_getinfo($ch);

var_dump($response);

var_dump($information);

?>

But we are getting 400 bad request as response from Marketo . Below is curl header information.

Array

(

  [url] => https://xxxxxx.mktorest.com/rest/v1/leads/xxxxx/associate.json?access_token=xxxxx-xxxx-xxxxxxxx-xx:x...

  [content_type] => text/html

  [http_code] => 400

  [header_size] => 145

  [request_size] => 323

  [filetime] => -1

  [ssl_verify_result] => 19

  [redirect_count] => 0

  [total_time] => 1.638

  [namelookup_time] => 0

  [connect_time] => 0.015

  [pretransfer_time] => 1.248

  [size_upload] => 0

  [size_download] => 166

  [speed_download] => 101

  [speed_upload] => 0

  [download_content_length] => 166

  [upload_content_length] => -1

  [starttransfer_time] => 1.638

  [redirect_time] => 0

  [certinfo] => Array

  (

  )

  [request_header] => POST /rest/v1/leads/xxxxx/associate.json?access_token=xxxxx-xxxx-xxxxxxxx-xx:xx&cookie==_mkto_trk%3Did%xxxxx-xxxx-063%26token%3A_mch-infostor.com-1540199961345-486785-48678 HTTP/1.1

Host: xxxxx.mktorest.com

accept: application/json

Content-Type: application/json

Content-Length: -1

Expect: 100-continue

)

But this code works fine outside our company network. Please let us know are we missing anything in above code.

1 REPLY 1
Highlighted
Level 10 - Community Moderator

Re: Associate Web Activity api - response 400 bad request from marketo

First, realize that the language you use is immaterial to the problem. You should know exactly what you're putting on the wire (the URL, headers, and JSON body) and that falls outside of PHP. A fundamental part of debugging is separating your code from the HTTP traffic itself.

Second, if posting code please always highlight it using the Advanced Editor's syntax highlighter.

https://s3.amazonaws.com/blog-images-teknkl-com/syntax_highlighter.gif

Third, if it's really true that "the code works fine outside [y]our company network" this is a job for your IT crew, not for the Community, since they likely have you going through an HTTP proxy.